Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.

NBTA | Reisetrendseminar 2021

22. september 2021 10:00 - 15:00

Vi gleder oss til å invitere til vårt første fysiske møte i 2021 – årets Reisetrendseminar.
Dette finner sted på Grand Hotel, Oslo fra kl. 10.00 – 15.00.

Vi oppfordrer dere til å dele denne invitasjon med kolleger og kunder, da vi ønsker at så mange som mulig skal ha anledning til komme.

Reisetrend 2021 – Er det noe som blir som før?

Møt assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og hør hva han mener om situasjonen. I media sammenligner vi oss hele tiden med 2019 nivå for reiser, men det blir fort feil siden verden ikke blir som før (og det har den vel ikke blitt tidligere heller). Som vanlig har vi plukket ut tema hvor vi ser på hva de reisende kan forvente seg og hvilke faktorer som vil kunne påvirke utviklingen.

Det har gått hardt utover alle i reiselivet. Flyselskapene har kanskje vært de som har vært rammet hardest. Et godt tilbud vil være viktig for å komme i gang med reiser igjen, samtidig som det er mye usikkerhet forbundet til hvordan etterspørselen kommer tilbake igjen når landegrenser skal krysses.

Helsesikkerhet kommer til å være i fokus både på kort og lang sikt. Dette vil påvirke hvordan, når og hvor ofte vi møtes. Vi har sett at digitale møter kan fungere godt, men har også kjent på behovet for de fysiske møter og de fordeler som de har. Hvordan skal vi «rigge» verden når vi har kommet oss gjennom denne pandemien, slik at vi er godt forberedt hvis det kommer flere?

Staten skal hjelpe til med å styre landet, men de trenger også å kjøpe inn varer og tjenester. Hvordan kan de ivareta sin bruker-rolle av reisetjenester vil derfor være viktig. Mange har statlige selskap som sine største og viktigste kunder, og hvordan de kjøper inn og styrer sin etterspørsel vil derfor påvirke leverandører og andre kjøpere av reisetjenester.

Et annet spennende tema vil være Nasjonal veileder for reisesikkerhet & Duty of care generelt. Her vil deltagerne også få noe om hvordan koronasituasjonen har skapt både nye behov og nye aktører i dette markedet, og hva man som bedrift bør passe på.

 

Årets program:

Med fokus på Helsesikkerhet
Helsesikkerhet kommer til å være i fokus både på kort og lang sikt. Dette vil påvirke hvordan, når og hvor ofte vi møtes. Vi har sett at digitale møter kan fungere godt, men har også kjent på behovet for de fysiske møter og de fordeler som de har. Hvordan skal vi «rigge» verden når vi har kommet oss gjennom denne pandemien, slik at vi er godt forberedt hvis det kommer flere? Vi har invitert:

Espen Rostrup Nakstad
Assisterende Helsedirektør


En fornyet flybransje på vei tilbake?
Det har gått hardt utover alle i reiselivet. Flyselskapene har kanskje vært de som har vært rammet hardest. Et godt tilbud vil være viktig for å komme i gang med reiser igjen, samtidig som det er mye usikkerhet forbundet til hvordan etterspørselen kommer tilbake igjen når landegrenser skal krysses. Samtidig har ikke flyselskapene sittet stille, men både slanket kostnadene og jobbet med å forbedre sine tjenester. For å høre hva både flyselskap og eksperter tror fremtiden vil bringe har vi invitert følgende deltagere:

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs vil gi oss en status på flybransjen og lede den påfølgende paneldebatten hvor du vil møte:
Thomas Reinsborg, Head of sales i Norge for SAS
Lars Sande, VP Global Sales i Norwegian
Halvor Gløersen, Sales Director AIRFRANCE, KLM og DELTA
Jan Henrik Ulvatne, Managing Partner i Travel IQ Nordic


Statens innkjøperrolle i reiselivsnorge
Staten skal hjelpe til med å styre landet, men de trenger også å kjøpe inn varer og tjenester. Hvordan kan de ivareta sin bruker-rolle av reisetjenester vil derfor være viktig. Mange har statlige selskap som sine største og viktigste kunder, og hvordan de kjøper inn og styrer sin etterspørsel vil derfor påvirke leverandører og andre kjøpere av reisetjenester. Du får høre:

Gunda Djupvik
Seniorrådgjevar i Arbeids- og Velferdsdirektoratet

Jan Henrik Skogen
Seksjonssjef i DFØ


Hva må virksomheter tenke på når det gjelder reisesikkerhet?
Reisesikkerhet har vært en «hot potato» i mange år, men nå, kanskje enda mer enn tidligere. Post-corona, mangfold, risikoland, digitale trusler og raske endringer.

Hva bør virksomheter tenke på? Hva må man legge til rette for når ansatte skal på tjenestereise, og står det i stil til ansattes forventninger til hva arbeidsgiver skal bistå med?

Vi ser på begrepene «Duty of Care» og «Duty of loyalty». Hvordan man manøvrerer innenfor reisesikkerhet og minimum av hva som bør og må være på plass hos enhver virksomhet som har ansatte som gjennomfører tjenestereiser.

Hanne Marit Schultz
Group Manager Travel & Crisis Management i Kongsberg Gruppen ASA


Vi legger også opp til å mingle på Grand Hotel etter seminaret, så sett av litt ekstra tid.
Et mer detaljert program vil komme etterhvert.

Pris:

– Medlemmer kr 1.300,-
– Ikke-medlemmer kr 1.950,-

I prisen inngår seminardeltagelse, minglelunsj og to pauser.

Detaljer

Dato:
22. september 2021
Tid
10:00 - 15:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Grand Hotel by Scandic
Karl Johans gate 31
Oslo, Norge
+ Google-kart

Detaljer

Dato:
22. september 2021
Tid
10:00 - 15:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Grand Hotel by Scandic
Karl Johans gate 31
Oslo, Norge
+ Google-kart